Het Virtueel Filosofisch Diner


NB: Dit online evenement is helaas geannuleerd. Om op de hoogte te blijven van toekomstige evenementen, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Het Virus is al ongeveer een jaar onder ons, in Nederland. En hoewel de mens zich bijzonder goed en slim kan aanpassen en gewend raakt aan nieuwe omstandigheden, beginnen de fysieke beperkingen en mentale hindernissen steeds beter voelbaar te worden.

We hunkeren met zijn allen naar een beetje interactie, een gesprek, een ontmoeting. Daarom organiseert Vuurwerk een Virtueel Filosofisch Diner. Een online ontmoeting tijdens de maaltijd. Ontsnap even uit je huisbubbel, ga in gesprek en ontmoet nieuwe mensen.

Omdat april de Maand van de Filosofie is, sluit dit diner daar in thema bij aan. Dat is ‘De natuur was hier’ – een sterk en gelaagd onderwerp, want het speelt in op verschillende soorten vragen. Niet alleen gaat het over de impact van de mens op de natuur (welke verantwoordelijkheid heeft de mens voor het klimaat?) en de impact van de natuur op de mens (wat zegt de Coronacrisis over hoe we in de wereld staan?), maar op een fundamenteler vlak raakt dit thema ook aan de oeroude vraag hoe mens en natuur zich überhaupt tot elkaar verhouden.

Kijk Verder

De Digitale Keukentafel


Wat is het?

Meld je aan voor Het Virtueel Filosofisch Diner en ontvang een heerlijke maaltijd van Robin Food en een zoomlink om aan de digitale keukentafel aan te schuiven. Daar gaan we gezamenlijk in gesprek aan de hand van een aantal vragen.

Datum: 7 april
Tijd: van 19u tot 20u
Afhalen: Frederik Hendrikstraat 111

Wat kost het?

€25,- per persoon. Daarbij is een uitgebreide vegetarische maaltijd inbegrepen, met amuse, hoofdgerecht en iets zoets om mee af te sluiten.

Je kunt deze maaltijd op de datum van het diner ophalen bij Robin Food of in overleg laten bezorgen.

Hoe werkt het?

Bestellen is heel eenvoudig. Vul hieronder je gegevens in en klik op “Betaal”. Dat opent een scherm waarin je kunt afrekenen.

Als de betaling is voldaan krijg je binnen een dag een e-mail ter bevestiging om je aanmelding af te maken. Je kunt dan doorgeven of je maaltijd wilt afhalen of laten bezorgen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.