Filosofie tussen stad en platteland HET FILOSOFISCH DINER met Wouter Mensink

Wat betekent het om stedeling te worden? En hoe kijk je als nieuwe stedeling naar het platteland? Wouter Mensink neemt je mee op een reis door een denkbeeldig platteland om de relatie tussen stad en platteland te verkennen. Daarbij laat hij dorpelingen en stedelingen samen in vreugdevuren staren, bouwt hij machines in de tuin en moedigt hij familieleden die door het hele land wonen aan om meer te praten over wat ze delen en wat elk familielid uniek maakt. Voorbij de kloof opent hij de weg naar een broodnodige nieuwe dialoog over stad en platteland.

7 mei | 19:00u | Café Midwest, Amsterdam

De smaak van zen HET FILOSOFISCH DINER met Michel Dijkstra

Volgens de middeleeuwse zenmeester Dōgen zijn de abt en de kok de belangrijkste mensen in het klooster. De abt voedt de kloosterlingen spiritueel en de kok zorgt voor het dagelijks voedsel. Omdat het bereiden van een goede maaltijd van cruciaal belang is, schreef Dōgen het traktaat ‘Instructies voor de kok’. Koken blijkt een metafoor voor een zenboeddhistisch leven. Kun jij je handelen zo verfijnen als een perfect uitgebalanceerde miso-soep? En lukt het je om geen enkele rijstkorrel te verspillen? Michel Dijkstra gidst je door Dōgens filosofische keuken.

4 juni | 19:00u | Café Midwest, Amsterdam

Praktisch

Elke eerste woensdag van de maand
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Betaal naar vermogen:
€28 | €48 (regulier) | €68

Betaal naar vermogen

want Het Filosofisch Diner moet filosofie toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom kun je uit drie prijssoorten degene kiezen die het beste bij jouw situatie past. De middelste prijs is standaard en dekt de volledige kosten van de organisatie, met de hogere prijs maak je het mogelijk dat anderen voor minder kunnen aanschuiven. Meer weten? Klik hier.

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Mis de volgende editie niet en bestel eenvoudig en snel je kaarten via Weticket

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.