In vino veritas? EEN GOED GESPREK MET EN OVER WIJN

Hoe kies je een wijn uit? Waarom vind je de ene wijn wel lekker en de andere niet? Over smaak valt niet te twisten, maar onze perceptie van wijn wordt wel degelijk bepaald door allerlei factoren. Kennis, taal, status en cultuur zijn maar enkele van de aspecten die mede bepalen hoe we ons tot wijn verhouden. Tijdens deze wijnproeverij ga je met het glas in de hand in gesprek over een vineus thema om een frisse kijk te krijgen op de wijn die je drinkt. Leer meer over wijn en daarmee over jezelf!

16 april | 15:00u | Chabrol wines, Amsterdam

Het andere en het eigene HET FILOSOFISCH DINER met Matthijs Schouten

Onze relatie met natuur en landschap is eigenlijk heel onduidelijk. Er zijn daarover veel vragen, zoals: waarom voelen we ons in sommige landschappen thuis en in andere niet? Of waarom scheiden we natuur en cultuur? En: hoe is de relatie tussen mens en natuur in niet-westerse culturen? Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten bundelde deze en meer vragen in Het andere en het eigene. Tijdens Het Filosofisch Diner kun je met hem in gesprek over de vorm van een partnerschap tussen mens en natuur.

7 juni | 19:00u | Café Midwest, Amsterdam

Praktische informatie

Elke eerste woensdag van de maand
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.