In vino veritas? DE FILOSOFISCHE WIJNPROEVERIJ

Hoe kies je een wijn uit? Er is zoveel keus tegenwoordig. Bio of niet? Van dichtbij of ver weg? Grootschalig geproduceerd of van de kleine boer? Smaak staat op één, maar ook economie, klimaat en politiek spelen een rol in wijnproductie. Wil jij leren kijken naar de wereld achter het etiket? Tijdens de filosofische wijnproeverij ga je met het glas in de hand in gesprek om een frisse kijk te krijgen op de wijn die je drinkt. Leer meer over wijn en daarmee over jezelf!

Tweewekelijks op dinsdag | 20:00u | Chabrol wines, Amsterdam

Vechten voor democratie HET FILOSOFISCH DINER met Ewoud Kieft

Wat kunnen zoal de bedreigingen zijn voor een democratische, open samenleving? In zijn laatste essay Vechten voor democratie komt Ewoud Kieft tot de conclusie dat het niet genoeg is om de democratie te verdedigen door te waarschuwen voor haar tegendeel. Hij gaat op zoek naar een positief verhaal en probeert te achterhalen wat er nodig is voor een levendige democratische cultuur, waarin recht wordt gedaan aan fricties en conflicten, tegenstanders elkaar in loyale vijandschap bestrijden, en wantrouwen weer gezond in plaats van destructief kan zijn.

1 maart | 19:00u | Café Midwest, Amsterdam

Praktische informatie

Elke eerste woensdag van de maand
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.