Over VuurwerkFoto door Zindzi Zwietering

Ik ben Casper Vuurmans, cultureel programmamaker en sommelier in Amsterdam. Ik ben een bevlogen organisator met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Ik werk graag vanuit persoonlijke overtuiging, een grote leergierigheid en een vleugje idealisme. Vanuit die instelling maak ik culturele programma’s rond urgente en actuele thema’s.

Wanneer werd de lont ontstoken die naar Vuurwerk leidde? In 2016 had ik niet alleen een master in wijsbegeerte en in geschiedenis op zak, maar ook al tien jaar met veel plezier in de Amsterdamse horeca gewerkt. Waarom dan de filosofische kennis niet combineren met de liefde voor bourgondisch eten? Zo werd Het Filosofisch Diner geboren!


Foto door Joao MB Costa

De liefde voor geschiedenis is mij met de paplepel ingegoten. Mijn studiekeuze was dan ook snel gemaakt. Maar tijdens het door studiegenoten verguisde (maar verplichte) vak wetenschapsfilosofie, ontdekte ik een nieuwe interesse: filosofie. Een tweede bachelor erbij dus, en vervolgens in beide vakken een master behaald.

Verder werk ik al jaren in diverse restaurants, waaronder de Ysbreeker, REM Eiland en Wilde Zwijnen. Daar leerde ik mijn andere passie kennen: die voor wijn. Tegenwoordig ben ik sommelier bij De Vrouw met de Baard.