Over Vuurwerk


Wanneer werd de lont ontstoken die naar Vuurwerk leidde? In 2016 had ik niet alleen een master in wijsbegeerte en in geschiedenis op zak, maar ook al tien jaar met veel plezier in de Amsterdamse horeca gewerkt. Waarom dan de filosofische kennis niet combineren met de liefde voor bourgondisch eten? Zo werd Het Filosofisch Diner geboren!

Casper Vuurmans


Ik ben Casper Vuurmans, een cultureel programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Ik ben een bevlogen organisator met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Kalmte en innemendheid kenmerken mijn karakter, ik stel me graag tactvol op. Ik werk graag vanuit persoonlijke overtuiging, een grote leergierigheid en een vleugje idealisme. Vanuit die instelling maak ik programma’s rond urgente en actuele thema’s. De verbinding tussen theorie en praktijk stel ik daarbij centraal.


Mijn bachelors en masters in wijsbegeerte en geschiedenis heb ik aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Verder heb ik gewerkt bij verschillende Amsterdamse restaurants, waaronder de Ysbreeker, REM Eiland en Wilde Zwijnen. Tegenwoordig ben ik sommelier bij De Vrouw met de Baard.