Frank Meester

is filosoof, schrijver en opiniemaker. Van zijn hand verschenen meer dan tien boeken, waaronder Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en het onlangs verschenen Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Samen met zijn broer Maarten publiceerde hij de bestseller Meesters in de filosofie en had hij een column in de Volkskrant. Hij is initiatiefnemer van de filosofische denktank Nieuw Licht. Hij sprak op grote podia en festivals als Lowlands, Brainwash en De Stadsschouwburg van Amsterdam. Samen met Stine Jensen toerde hij langs de Nederlandse theaters met Het opvoedcircus.

Lonneke van Heugten

is poëet-performer, dramaturg, coach en cultuurwetenschapper. Ze organiseert culturele events, schrijft onder haar naam Apollonia en is frontvrouw van de band GALM. Met De Nachtvlinder laat ze poëzie ontpoppen.

Praktische informatie


Praktische Informatie

Datum: 1 februari
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.