Wouter Kusters

is filosoof, taalwetenschapper en docent. In maart 2023 verscheen zijn nieuwe boek Schokeffecten. Filosoferen in tijden van klimaatverandering. Zijn eerste publieksboek was Pure waanzin: een zoektocht naar de psychotische ervaring (2004), waarvoor hij de Van Helsdingenprijs voor het beste werk op het grensgebied van psychiatrie en filosofie, en de Socrates Wisselbeker voor het beste, meest prikkelende filosofieboek van het jaar. In 2014 verscheen Filosofie van de waanzin. Fundamentele en grensoverschrijdende inzichten, dat eveneens de Socrates Wisselbeker won.

Shanna de Ruiter

begon op haar zevende met het schrijven van gedichten. Vanaf dat moment trad ze regelmatig op en werd het podium haar tweede thuis. In maart 2013 kwam haar poëziedebuut Letterregen uit. Ze viel meerdere keren in de prijzen bij Kunstbende en was één van de vijf geselecteerden voor de Jonge dichter des Vaderlands. Haar poëzie was onder andere te horen op de Parade (Utrecht èn Amsterdam) en in de Nieuwe Liefde. Afgelopen jaar zette ze samen met Keet Winter het multidisciplinaire open podium OpenDichten op en is ze afgestudeerd van de Gerrit Rietveld Academie als schrijver en multidisciplinair kunstenaar.

Praktische informatie


Praktische Informatie

Datum: 4 oktober
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Het Filosofisch Diner

biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.