Martin Kullik

is oprichter van Steinbeisser, een initiatief om topchefs uit te dagen om geheel plantaardig, lokaal, biodynamisch, biologisch en met de seizoenen te koken, kunstenaars ontwerpen bijpassend ecologisch bestek en servies. In samenwerking met Staatsbosbeheer, Het Levend Archief en andere natuurorganisaties is hij bezig om in verschillende regio's revitalisatie projecten te starten door een extensieve vorm van akkerbouw toe te passen en om ruimte te creëren voor plantensoorten die intussen bedreigd en of verdwenen zijn.

Gastcurator & nomadisch filosoof

Renate Schepen is gepromoveerd aan de Universiteit van Wenen in interculturele filosofie. Daarvoor studeerde ze filosofie in Amsterdam, Montevideo en Accra. Nu woont ze sinds een aantal jaar in Egmond aan Zee. De plekken waar ze is, beïnvloeden haar denken. We verplaatsen ons dan ook niet voor niets naar haar omgeving; zij nodigt ons uit om daar met haar te ervaren wat de duinen met ons denken doen. Vanuit het idee dat andere gezichtspunten ons kunnen helpen om met de uitdagingen van de huidige tijd om te gaan. Meer informatie: www.doordacht.net.

Verdere informatie


Praktische Informatie

Datum: 4 juni
Locatie: Egmond aan Zee
Tijd: 15:00-18:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Wandelen, eten & filosoferen

Tijdens De Filosofische Matinee verdiep je je in een vraagstuk over en mét je omgeving. Al wandelend krijgen je gedachten de ruimte om zich wijds als het landschap te verspreiden. Daarna bind je ze in meer besloten setting weer samen tot een kernachtig inzicht. Daarbij serveert Robin Food genoeg kleine gerechtjes en wijn om met een goed gevuld gevoel weer in de trein te kunnen stappen.

Kaarten Kopen

Kaarten met korting kun je uiteraard uitsluitend bestellen als je hier recht op hebt. Bij toegang tot het evenement wordt hierop gecontroleerd.

Over Vuurwerk


Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.

Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.