De heetste jaren van ons leven komen eraan. Met zo’n pijnlijk vooruitzicht is het geen wonder dat we allemaal weleens last hebben van klimaatontkenning. Want wat voor zin heeft het om je druk te maken? Welk verschil kan jij nou maken? Tijdens dit diner richt wetenschapsfilosoof en activist Chris Julien zich op dat waarvoor we nog wél op tijd zijn. Zo biedt hij een perspectief aan iedereen om met open vizier het klimaattijdperk te betreden en zich in te zetten voor een leefbare aarde.
In Alledaagse activisme neemt Chris Julien ons mee voorbij het ongemak van een probleem dat te groot voelt. Op basis van wetenschappelijke, filosofische en persoonlijke inzichten laat hij zien dat we veel meer kunnen dan we denken: juist in het alledaagse zitten tal van mogelijkheden voor systeemverandering. Zo kun je met goede moed vooruit in het klimaattijdperk – of dat nu is op de snelweg, in de vergaderkamer of de sportkantine (of alle drie!).
is klimaatfilosoof en activist. Met zijn werk als creatief strateeg en onderzoeker bouwt hij bruggen tussen sociale en ecologische opgaven met een tal van organisaties. Naast inzet voor en achter de schermen bij Extinction Rebellion geeft hij – met succes – vele presentaties om mensen te bewegen in actie te komen.
Bodypoetry-performance-duo STADSKNIETJES brengt een zinderende ode aan het lichaam. Aan de levenslust. Aan het wonderlijke leven dat we zijn en aan de fenomenale natuur waar we onlosmakelijk mee zijn verbonden. STADSKNIETJES neemt de luisteraar mee op een reis door de eigen binnenwereld en transformeert, heelt en verzacht. STADSKNIETJES dat zijn Jetske Verhoeven en Shannon Westcott. Zachtivisten van het eerste uur.
Datum: 4 december
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:30u; aanvang: 19:00u
Regulier €44,- | Student €29,-
biedt verdieping op actuele kwesties. Tijdens het eten ga je in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept. Die wordt ingeleid door een deskundige spreker, die daarmee vragen opwerpt om tijdens het eten te bespreken. Bovendien eindigt het diner altijd met poëzie, spoken word of muziek, om uitdrukking te geven aan wat je minder goed in alledaagse woorden kunt vangen.
Mis de volgende editie niet en bestel eenvoudig en snel je kaarten via Weticket
Ik ben Casper Vuurmans, een programmamaker uit Amsterdam met een achtergrond in filosofie en geschiedenis. Tel daar veel ervaring in de restaurantwereld en een grote liefde voor wijn bij op, en je begrijpt hoe Het Filosofisch Diner is geboren.
Wil je meer weten over mijn bezigheden of wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op! Of klik op een van de linkjes hieronder.